STADSFEEST

31 augustus T/M

3 SEPTEMBER

 

STADSFEEST DOETINCHEM 'SINCE 1986'

Het jaarlijkse stadsfeest vindt dit jaar plaats van donderdag 31 augustus t/m zondag 3 september. Het is het grootste gratis toegankelijke evenement van de centrumgemeente Doetinchem en de Achterhoek. Een feest dat van meet af aan bedoeld is voor iedereen uit Doetinchem en omstreken. Ongeacht inkomen, leeftijd en achtergrond. Gratis dus laagdrempelig. Bewust heel breed geprogrammeerd, zodat er ook echt voor iedereen iets te vinden is, van jong tot oud. Daarnaast biedt het Stadsfeest al jaren letterlijk een podium aan getalenteerde stad- en streekgenoten van allerlei leeftijden die op verschillende momenten en op diverse locaties optreden met muziek-, theater- en dansvoorstellingen. Ook dit jaar.
Voormalig burgemeester Herman Kaiser noemde het Stadsfeest 'Het jaarlijks hoogtepunt in het bioritme van de stad'.

 

DUIZENDEN BEZOEKERS UIT DE HELE REGIO

Het programma van Stadsfeest Buitengewoon is afgestemd op een breed publiek en wordt zeer hoog gewaardeerd. Dat blijkt uit de vele positieve reacties en het groeiend aantal bezoekers. Dit is ook onderzocht door onderzoeksbureau WPG research. Het Stadsfeest blijkt hoog te worden gewaardeerd. De bezoekers die niet alleen afkomstig zijn uit Doetinchem, maar uit de hele regio, noemen het Stadfeest 'sfeervol', 'zeer gezellig' en 'goed georganiseerd'. Het Stadsfeest Doetinchem is een organisatorisch professioneel evenement en het bestuur ziet als belangrijkste taak de kwaliteit van het festival te waarborgen en waar mogelijk te verbeteren.

 

HET SIMONSPLEIN EN MARK TENNANT PLANTSOEN

Het Simonsplein een centrale plek in Doetinchem en vormt daarmee het hart van het festival. Zoals elk jaar is op zaterdag tijdens het Stadsfeest het Bleekpopfestival dat z'n naam ontleent aan De Bleek bij de Oude IJssel waar het festival van 12.00 uur tot middernacht altijd plaatsvond. Sinds vorige jaar wordt Bleekpop georganiseerd in het Mark Tennant Plantsoen en ruilt het festival van plek met de Park Parade. Met de laatste jaren ook aandacht voor 'dance', staan op Bleekpop diverse, veelal jongere pop- en rockbands afkomstig uit de regio en daarbuiten. Qua programmering richt Bleekpop zich op de wat oudere jeugd.

Doetinchem heeft daarnaast vele café's en eetgelegenheden die bijdragen aan de gezelligheid en sfeer in de stad. Dit geldt zeker ook tijdens het Stadsfeest Doetinchem.

 

 

 

PROFESSIONEEL EN VEILIG

De kwaliteit van het festival wordt niet alleen bepaald door het programma maar ook door het niveau van alle facilitaire voorzieningen. Dat geldt voor podia, licht, geluid, 'back stage faciliteiten' en niet in de laatste plaats voor de diverse veiligheidsvoorzieningen. Dankzij de uitstekende samenwerking met professionele partners, politie en vele vrijwilligers staat de organisatie garant voor kwaliteit en veiligheid van het festival.