Verkooptentoonstelling in Stadsmuseum.

DOETINCHEM - In het Stadsmuseum is in de maanden april en mei het werk te zien van Benhanan Jacob Gast (1963) en Cees Kortland (1926 – 2008). Eind jaren 8o kwam Benhanan in aanraking met het werk van Cees Kortlang en ontstond er een vriendschap. Met deze tentoonstelling gaat een lang gekoesterde wens in vervulling.

Benhanan Jacob Gast is een veelzijdig Doetinchemse kunstenaar. Drie dagen per week werkt hij in Arnhem in Atelier 23 met verschillende technieken. In zijn aansprekende werk (linosneden, zeefdrukken, keramiek) komt zijn betrokkenheid bij de samenleving tot uiting. Gecombineerd met historisch besef kan dit gaan over de cultuur van Papoea’s en Masai, maar ook politiek geladen zijn zoals in het werk ‘Arabische Lente’ of ‘Kindsoldaten’. Vanwege de fraaie karakters verwerkt hij teksten in het Arabisch en Hindi.

Cees Kortlang woonde en werkte lange tijd in Amsterdam, omringd door andere kunstenaars. Later verhuisde hij naar Ermelo. Het grootste deel van zijn werk bestaat uit etsen, schilderijen en gouaches, maar hij heeft ook litho’s, inkttekeningen en collages gemaakt. Het verlies van zijn enige dochter Karin (1997) heeft grote invloed op zijn werk. Karin was arts. Na het overlijden van Cees is zijn werk ondergebracht in de Karin Kortland Stichting met als doel zijn oeuvre te beheren. De inkomsten van deze stichting worden beschikbaar gesteld aan AMREF Flying Doctors, gericht op het verbeteren van de gezondheid van de mensen in Afrika. www.kortlangstichting.nl

Op deze verkooptentoonstelling zijn, behalve het geëxposeerde werk, ook een aantal niet ingelijste en ongesigneerde etsen van Cees Kortlang te koop voor een ‘meeneemprijs’.

De verkooptentoonstelling van Benhanan Jacob gast en Cees Kortlang is van 1 april tot en met 20 mei 2018 te zien in het Stadsmuseum Doetinchem. Openingstijden: dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en op de zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Stadsmuseum Doetinchem is gevestigd in het Oude Postkantoor aan de Burgemeester van Nispenstraat 2 in Doetinchem. Het bezoek aan het museum kan van dinsdag tot en met zaterdag gecombineerd worden met een kopje koffie bij Het Borghuis. www.stadsmuseumdoetinchem.nl