Warenhuis Koenders

Koenders 't Ware Huis is een begrip in Gaanderen. Met een totale winkeloppervlakte van ruim 500 m2 vindt u een ruim assortiment aan huishoudelijk producten en speelgoed. We hebben een ruime selectie aan schoonmaakartikelen, huishoudelijke & elektrische apparaten, (glas)serviezen, bestek, keukengerei en nog veel meer. Ook vindt u elk seizoen terug in het assortiment. Van Sint- en Kerstartikelen in de winter tot tuinmeubelen en accessoires in de zomer. Maar ook feesten als Halloween, Carnaval en Pasen slaan we niet over. Alle producten worden met vakmanschap en hoge service verkocht waarbij de

De geschiedenis van Koenders 't Ware Huis gaat terug tot september 1926 van de vorige eeuw. Hendrik Koenders begon toen zijn loopbaan als marskramer. Per paard en wagen ging hij de boer op om huishoudelijke artikelen te verkopen.

In 1934 kon Hendrik voor weinig geld een stuk grond kopen aan de Hoofdstraat, tegenover de toenmalige Pelgrimfabriek. Dit was het begin van Koenders 't Ware Huis. Na de crisis van de jaren dertig en de Tweede Wereldoorlog begon Gaanderen te groeien. Nieuwe woonwijken verrezen en ook de winkel groeide mee. 

In 1956 heeft de jongste telg binnen het gezin Koenders, Joop, de winkel zelfstandig voortgezet. Joop heeft in die tijd het winkeloppervlakte uitgebreid met als doel een zo groot mogelijk assortiment producten aan te bieden in een kleine plaats als Gaanderen. Ook nu is Koenders 't Ware Huis nog altijd zelfstandig en niet afhankelijk van grote ketens. Wel wordt er samengewerkt met landelijke groothandels waaronder Marskramer (leuk detail: Hendrik Koenders was immers ook een rondtrekkende "marskramer") en Top 1Toys van Otto Simon. Wilbert en Tiny Koenders hebben in 1986 de zaak overgenomen van Joop. Met de komst van de grote winkelketens, de mega stores net buiten de steden en de opkomst van het online winkelen is het Nederlands winkelbeeld de afgelopen jaren sterk veranderd. Zelfstandige winkels als Koenders 't Ware Huis komen steeds minder voor. Deze ontwikkelingen zien wij als een kans! Wij zullen er alles aan doen om onze winkel voor Gaanderen te behouden, uiteraard met uw support. 

De komende jaren kunt u nog bij ons terecht voor een ruim assortiment, kennis, service en natuurlijk als "echte" klant. Een vierde generatie, wie weet?

Praktische informatie

Dag Van Tot
Maandag 13:00 18:00
Dinsdag 09:00 18:00
Woensdag 09:00 18:00
Donderdag 09:00 18:00
Vrijdag 09:00 20:00
Zaterdag 09:00 16:00