Wandelen in Doetinchem

U kunt kiezen voor een zomerwandeling. Deze vindt in de maanden juni, juli en augustus elke zaterdag plaats, onder leiding van een gids. Ook kunt u een rondleiding met een gids reserveren op een door u gewenste datum en tijd. Natuurlijk kunt u ook zelfstandig een wandeling maken, al of niet met behulp van de door het Gilde samengestelde folder: Het “ei” van Doetinchem, een stadswandeling. Deze wandelingen zijn niet alleen bedoeld voor vakantiegasten, maar ook voor Doetinchemmers en Achterhoekers die hun winkelstad eens van een andere kant willen leren kennen. Van oud naar nieuw en vernie

ZOMERWANDELING

In de maanden juni, juli en augustus kunt u op de zaterdagen onder leiding van een gids een stadswandeling door Doetinchem maken zonder aanmelding vooraf.
Daarbij worden ook de maquettes in het Stadsmuseum Doetinchem betrokken.
De start is bij het Stadsmuseum Doetinchem aan de Van Nispenstraat 2.
Het geheel duurt ongeveer 1½ uur en begint om 14:00 uur.
Zorgt u er alstublieft voor op tijd te zijn. De kosten bedragen € 3,50 per persoon.

(GROEPS)RESERVERING

wandelingen 197De mogelijkheid om een rondleiding te reserveren op een datum en tijd die u zelf past is uitermate geschikt voor groepen, groot en klein. Bijvoorbeeld een personeelsvereniging, vriendenclub of andere groep geïnteresseerden.
Onder leiding van een stadsgids van Stichting Gilde Doetinchem maakt u dan een wandeling van ongeveer 1½ uur. In die tijd laat de gids u zien wat de stad te bieden heeft. Daarbij heeft de gids aandacht voor de situatie in het verleden en in het heden.
Indien uw wandeling binnen de openingstijden van het Stadsmuseum Doetinchem valt is de start doorgaans bij de schitterende maquettes aldaar.
De toegang tot het Stadsmuseum Doetinchem met de maquettes van het centrum van Doetinchem uit 1830 en 1940 is bij de prijs inbegrepen. Dit geldt niet voor de andere ruimten in het museum.
De kosten bedragen € 3,50 per persoon. Kinderen tot 6 jaar (mits onder begeleiding) mogen gratis mee.

De maximale groepsgrootte is 15 personen. Bij grotere aantallen worden meer groepen gevormd en wordt voor elke groep een gids ingezet.
Over de start en de duur van de wandeling, specifieke wensen en de groepsgrootte kan overleg gepleegd worden.

Voor reserveren klik hier.

ZELFSTANDIGE WANDELING

Hei ei van DoetinchemDe Stichting Gilde Doetinchem heeft in samenwerking met de VVV een vouwblad samengesteld, dat voor € 2,00 verkrijgbaar is bij ondermeer de VVV Doetinchem en het Openbaar Vervoer Museum.
Met behulp van een duidelijke plattegrond en een heldere beschrijving maakt u op een tijd die u zelf past een wandeling door en langs het centrum (het eitje) van Doetinchem. Begin- en eindtijd en een eventuele pauze hebt u zo zelf in de hand.

Praktische informatie

Prijs
kinderen 0.50
volwassenen 3.00
Doelgroep
kinderen Ja
gezinnen Ja
jongeren Ja
scholieren Ja
studenten Ja
volwassenen Ja
senioren Ja
groepen Ja
zakelijk Ja
Vervoer
Autovrij terrein Ja
Zien, Doen & Beleven
Rondleidingen Ja
Fotograferen toegestaan Fotograferen met flits toegestaan
Kaartverkoop Kaartverkoop via VVV
Cultuur
Reserveren reserveren verplicht