Theaterfabriek Gekkoo.

Gekkoo 10 jaar, dat is niet alleen een goed bericht voor onszelf, maar nog meer voor jongeren, die zich minder gemakkelijk aansluiten bij een vereniging, omdat ze een beperking hebben. Jongeren tussen 12 en 23 jaar, die het leuk vinden om theater te maken. Gekkoo Uniek is een samenstelling van kinderen met en zonder beperking en wordt begeleid door professionals. Heeft uw zoon of dochter een creatieve geest of wilt u dat hij of zij meer zelfvertrouwen ontwikkelt? Onder professionele begeleiding? Meld hem of haar dan aan bij de Speelgroep van Gekkoo Uniek via de website www.gekkoo.nl/uniek. V

Waarom Gekkoo Uniek?

Dit project is opgezet vanuit de gedachte dat jongeren met een beperking prima kunnen samenwerken met jongeren zonder een beperking.
Pieter van Dijk, oprichter van Gekkoo: “De ‘gewone’ leerlingen leer ik bewust te zijn van hun lijf en hun reacties. Belangrijk is dat ze hun impulsen volgen en hun hoofd ‘uitschakelen’. Bij veel jongeren met een beperking is die kwaliteit al aanwezig. Daar kunnen de leerlingen zonder beperking nog wat van leren. Andersom kunnen zij de jongeren met een beperking weer ondersteunen bij hun eerste ervaring op het podium. Samen sterker, daar geloof ik in.”

De eerste groep

Gekkoo Uniek begon in 2017 met een kleine groep, de Theatertroep. Vorig jaar waren zij zover: ze maakten een theaterstuk van een halfuur. Deze groep maakt dit jaar een nieuwe voorstelling voor de viering van het jubileumjaar, het 10-jarig bestaan van Gekkoo.
Nieuwe unieke theatergroep


Dit jaar starten we een nieuwe groep bij Gekkoo:
de Spelersgroep.

Bij het toneelspelen ontwikkelen jongeren hun
fantasie en zelfvertrouwen.

Onze visie is, dat in het theater eigenlijk
alles kan: “Iedereen is uniek.

We gaan op zoek naar wie jij bent en in hoeverre
jij jezelf durft te laten zien. De groep is klein en in
beginsel maken we geen theaterstuk.

De begeleiding is intensief. We bouwen aan
veiligheid, vertrouwen en ruimte om uit je schulp
te kruipen.”

Praktische informatie

Vrijdag 14 juni 2019

Warnersstraat Model.NdtrcItem.HouseNumber
7011 BM, Gaanderen