't Brewinc

ONTMOETINGSPLEK Na jaren van plannen maken, bouwen en verbouwen is het daar: ’t Brewinc is niet langer ‘dat oude schoolgebouw’, maar een ontmoetingsplek met allure. Het voormalige schoolgebouw aan de IJsselkade in Doetinchem is volledig verbouwd. Na de oplevering van het nieuwe gebouw konden de vijf nieuwe bewoners zich vestigen. Het zijn: Bibliotheek West-Achterhoek, Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers (voorheen Staring Instituut en Achterhoeks Archief), Stichting Senioren Ontmoetingspunt en Fatima Zorg met dagbesteding en Tesoro Eten & Drinken (door Fatima Zorg).

’t Brewinc is voortaan het centrum voor kennis en ontmoeting, van informatie, cultuur, recreatie en educatie.
’t Brewinc is een welkome ontmoetingsplek. Je kunt er heel veel informatie vinden, in zowel fysieke als in virtuele vorm. En het nieuwe centrum is een plek voor activiteiten. De gedachte achter het nieuwe centrum is dan ook dat mensen er nieuwe dingen gaan ontdekken. ‘t Brewinc brengt nieuwe verbindingen tot stand.

In de nieuwe bibliotheek word je verrast en geïnspireerd.

Je vindt er boeken, muziek, films, zelfservice & beeldbellen, internet café & gamecorner, leestafel & babyhoek. Er zijn activiteiten en er is gelegenheid om een krant of tijdschrift te lezen of te discussiëren met andere bezoekers.

Dinsdag      10.00-20.00 uur,
Woensdag  10.00-18.00 uur, (* balie onbezet van 10.00-13.30)
Donderdag 10.00-18.00 uur  (*balie onbezet van 10.00-13.30)
Vrijdag         10.00-20.00 uur
Zaterdag     10.00-16.00 uur

Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers

Het Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers is een rijke bron van informatie over streekcultuur en -historie in de vorm van archieven, beeldcollecties, boeken en documentatie in onze prachtige studiezaal.Je kunt er onder meer terecht voor het uitzoeken van je stamboom, gegevens over gebouwen, dorpen, steden en wijken, boerderij- en veldnamen, dialecten,  geschiedenis van kerken, verenigingen en families en het nalezen van oude kranten. Tevens beheert het Erfgoedcentrum een prachtige collectie beeldmateriaal en streekliteratuur uit de Achterhoek en Liemers.
Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag 09.00-16.30 uur

Klei & Kunst

Cadeauwinkel en atelier, gewoon in Doetinchem
Op zoek naar een passend cadeau voor elke gelegenheid?Stap eens binnen in onze atelierruimte met de mooie hoge ramen.  Geniet van de prachtige kunstvoorwerpen en de met de hand en oneindig geduld vervaardigde gebruiksvoorwerpen.
Openingstijden: maandag t/m vrijdag: 9.00-16.00 uur, zaterdag en zondag gesloten.

Tesoro eten & drinken

Een vleugje Italie, gewoon in Doetinchem
 Stap eens binnen in onze nieuwe lunchroom. Geniet van Italiaanse specialiteiten als een verse cappuccino, een punt torta di mele of een heerlijke sandwich met carpaccio. Beleef de Italiaanse keuken, beleef Tesoro, een bijzondere ervaring!
Openingstijden:
dinsdag t/m vrijdag: 10.00-17.30 uur
zaterdag:10.00-16.00 uur zondag en maandag: gesloten

Klei & Kunst en Tesoro is een initiatief van Fatima Zorg. Bij Klei & Kunst en Tesoro krijgen mensen met een verstandelijke beperking door dagbesteding de ruimte om in hartje Doetinchem hun eigen plek in de maatschappij te vinden.

Senioren Ontmoetingspunt

Het Senioren Ontmoetingspunt in 't Brewinc staat open voor 50-plussers die behoefte hebben aan ontmoeting.
Dat kan door zomaar een kopje koffie te komen drinken, maar ook door mee te doen aan diverse activiteiten.Loop gewoon eens binnen. De sfeer is huiselijk en gezellig. U hoeft niets, maar er mag en kan van alles en er zijn altijd mensen aanwezig die U ontvangen en wegwijs maken.Een vitale ontmoetingsplek vóór en dóór senioren.
Openingstijden:
maandag  t/m vrijdag van 9:30 uur tot 16:30 uur, zaterdag: gesloten, zondag:  van 13.00 tot 16:30 uur (tenzij anders vermeld)

Dag Van Tot
Dinsdag 10:00 20:00