Noord-Korea, toneelstuk of werkelijkheid?

Het Noord-Korea van Kim Jong-un blijft de gemoederen in de wereld bezighouden. Het land en de beelden die we zien roept de vraag op “Wat is waar en wat is de waarheid als we praten over Noord-Korea? En is de werkelijkheid die we daar te zien krijgen überhaupt wel waar?” Drs. Marc Roth neemt je in zijn lezing ‘De verbeelde werkelijkheid’ mee naar Noord-Korea. Plaats: Bibliotheek Doetinchem. Datum: 25 april Tijd: 20.00 – 22.00 uur Kosten: € 6,00 leden bibliotheek, € 7,50 niet leden. Aanmelden via www.biebnieuws.nl of via 0314 3334454

Marc Roth geeft een inkijkje in ‘s werelds meest gesloten samenleving en je ontdekt dat Noord-Korea meer is dan alleen maar ‘verbeelde werkelijkheid’. De lezing wordt verrijkt met afbeeldingen, (korte) clips, ander uniek beeldmateriaal en natuurlijk de eigen ervaringen van Marc als bezoeker van Noord-Korea.

Marc Roth is verschillende malen in Noord Korea geweest en organiseert er ook reizen naartoe. De plekken, plaatsen en dingen die je er te zien krijgt maken het land trots, maar dat wil niet zeggen dat je in een oneindig durend toneelstuk terechtkomt. Je mag weliswaar niet alleen de straat op en wordt altijd begeleid door twee gidsen en een chauffeur, maar zeker als je alleen of met een kleine groep bent, zijn er soms echt wel mogelijkheden om ‘buiten de gebaande paden’ te gaan. Werkelijkheid? Bij een bezoek aan Noord-Korea dringt zich dus voortdurend de vraag op: wat is de waarheid en wat is de werkelijkheid? En wordt ons beeld van Noord-Korea niet gekleurd door onze ‘Westerse bril’?

Iedereen die nieuwsgierig is zal door deze lezing waarin natuurlijk alle ruimte is om kritische vragen te stellen, een genuanceerder beeld krijgen van dit fascinerend land.

Donderdag 25 april 2019 Vanaf 20:00 tot en met 22:00

IJsselkade Model.NdtrcItem.HouseNumber