Ganderpad

Ontdek het afwisselende landschap van Gaanderen. Wandelen langs de Oude IJssel en beken, over rivierduinen en langs oude sporen van de ijzerindustrie. Klompen aan, rugzak op en gaan! Rondwandeling: het Ganderpad (13 km). Startpunt: Herberg - Restaurant Het Onland, Rekhemseweg 175 in Doetinchem. Openbaar vervoer: Buslijn 40 vanaf NS-station Doetinchem, halte De Pol (16 min lopen naar startpunt of hier opstappen).

Bruine markering in de vorm van een klomp. De route is in twee richtingen gemarkeerd, zodat u de route zowel links- als rechtsom kunt wandelen. Het Ganderpad kan verkort worden tot 9 km of verlengen tot 14 km. Dit staat aangegeven op de kaart in de brochure en in het veld met markering. 
Onverharde paden: niet geschikt voor kinderwagens of rolstoelen. Waterdicht en stevig schoeisel wordt aanbevolen. 
Honden verboden: Honden zijn verboden op particuliere delen van het Klompenpad om verstoring van vee en wild te voorkomen. Dit is aangegeven op de Openstellingsborden die u aan het begin van het particuliere terrein vindt. 
Horeca onderweg: Herberg - Restaurant Het Onland, Rekhemseweg 175 in Doetinchem (open van do t/m di vanaf 10:00 uur), Brasserie De Wrange, Rekhemseweg 144 in Doetinchem (open 1/5 - 1/10 elke dag vanaf 12:00 uur, 1/10 - 1/5 vrij t/m zo vanaf 16:00 uur). Diverse horeca in Gaanderen.
http://www.klompenpaden.nl/alle-klompenpaden/gelderland/380-ganderpad.html