EK VROUWEN 2017

Voor het eerst in de historie is Nederland gastheer van het EK voor Vrouwen.

Het UEFA Women's EURO 2017 heeft Breda, Tilburg, Rotterdam, Utrecht,

Doetinchem, Deventer en Enschede als speelsteden. Zestien teams,

waaronder de OranjeLeeuwinnen, komen van 16 juli tot en met 6 augustus in actie.

Doetinchem Stadion de Vijverberg

Speeldagen Doetinchem

zo 16 juli Denemarken-België aanvang 20.45 uur

wo 19 juli Spanje-Portugal aanvang 18.00 uur

za 22 juli IJsland-Zweden aanvang 18.00 uur

di 25 juli Zweden-Italië aanvang 20.45 uur

Kwartfinale za 29 juli Kwartfinale 1

Poule-indeling

Poule A Poule B Poule C Poule D
Nederland Duitsland Frankrijk Engeland
Noorwegen Zweden IJsland Schotland
Denemarken Italië Oostenrijk Spanje
België Rusland Zwitserland Portugal

WEURO 2017 wordt met zestien deelnemende landen het grootste Europees kampioenschap voetbal voor vrouwen tot nu toe. De speelsteden van WEURO 2017 zijn Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. De openingswedstrijd vindt 16 juli 2017 plaats in Utrecht (18.00 uur, Nederland - Noorwegen) en de finale is 6 augustus 2017 in Enschede.

Duitsland is titelhouder, de vrouwen van Oostenrijk, België, Schotland en Zwitserland maken hun debuut op een eindtoernooi. Portugal kwalificeerde zich als laatste voor het eindtoernooi, via twee play-off-wedstrijden tegen Roemenië.

Kaartverkoop

Categorie 1 Categorie 2
Groepswedstrijd € 20,- € 10,-
Kwartfinale € 20,- € 10,-
Halve finale € 30,- € 15,-
Finale € 40,-` € 20,-

Kinderen tot en met 14 jaar krijgen 50% korting als zij samen komen met een volwassene. Groepen vanaf tien personen krijgen per persoon 20% korting. Iedereen die alle wedstrijden in één stadion bezoekt of naar alle groepswedstrijden van één land gaat, krijgt 20% korting op het totaalbedrag.