Doetinchemse Fietsdagen 2017.

 

Je doet het in Doetinchem!

 

De Achterhoek is ongetwijfeld een van de mooiste streken in Nederland. Steeds meer vakantiegangers weten het gebied te vinden.

 

Midden in de mooie Achterhoek ligt Doetinchem, met zijn bijzonder aardige stadskern, het uitstekende en gevarieerde aanbod aan winkels en uitgebreide voorzieningen op horeca gebied.

Doetinchem ligt aan de A18 en is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

 

 

Het buitengebied van de gemeente Doetinchem (gD) kenmerkt zich door veel groen; bossen maar ook weilanden en open natuurgebieden. Wij noemen hier de Slangenburg, de Koekendaal, de Kruisbergse Bossen, de Wehlse Broeklanden en het Stille Wald.

 

Na het grote succes van vorig jaar organiseert de VVV in samenwerking met de leerlingen van het Graafschap College de Doetinchemse fietsdagen. De leerlingen van de opleiding Toerisme leerjaar 3 niveau 4 hebben de routes samengesteld en alle andere bijkomende zaken geregeld samen met de VVV.

De Doetinchemse fietsdagen vinden plaats in het Pinksterweekend 3, 4 en 5 juni. De routes die de leerlingen hebben gemaakt hebben allemaal een andere afstand. De afstanden voor dit jaar zijn 50 kilometer, 70 kilometer en voor fanatieke fietsers is er een route van 90 kilometer.

Langs alle 3 de routes zijn er verschillende mogelijkheden om iets te kunnen eten of drinken. Denk aan de restaurants in Doetinchem en omgeving.

Ook aan de fietsers met een e-bike  is gedacht, langs alle routes zijn er verschillende mogelijkheden om uw e-bike op te laden. 

Wij hopen dat u net zo enthousiast bent als wij. Wij zien u graag tijdens de fietsdagen in het pinksterweekend van 2017!

De routes zijn vanaf 30-05-2017 verkrijgbaar bij de VVV in Doetinchem.